The Seven

gus

This is an impressive piece of work, especially considering it was a student piece and a collaboration. The exoskeleton of the box looked structurally sound so as not to unnerve people from entering the it. It look rough on the outside but was intentionally done, putting more emphasis on the inside of the piece. The door, which was a struggle in general ended up functioning very effectively, though I would have liked it to be more complementary to the rest outside. Using the drywall was successful in containing the sound even without sealing with calk. I enjoy the minimalism of the installation, only using materials that were necessary and served a purpose. I would have like for the projections to submerge the person more than it did, and the audio to have more dramatic crescendos and decrescendos and to be over all louder, maybe more speakers or more editing was needed. As an after thought I wish we would have let people write their thoughts on the outside of the box after they exited the experience. I think the combination of people’s thoughts plus our video recordings of them inside the experience would make a good reflection of the piece. Also writing our background/ abstract of the experience on the door would be a helpful giving contexts and aiding in the understanding the audio/video.

-Izzy

My sense of the success of the piece compared to the amount of time we pulled this piece together in makes me extremely proud. For me, the most significant aspect of this piece was working in collaboration. I loved seeing the way each of our visions for the piece came together. The struggle to articulate my intentions to fellow collaborators was one of the most significant practices for me; working in collaboration forces you to present your ideas in a more fleshed out and specific way. That said, the collaborative brainstorming process was exciting because it allowed for spontaneity and quick idea generation. I’ve found myself fascinated with the way we developed a sort of new vocabulary for talking about our piece as a result of needing to discuss ideas directly relating to our work, which would not necessarily need to be named if an artist was working alone in their head. I felt compelled to work hard on this project because I was accountable to other people and to the timeline of GUS. It was exciting to me to present at GUS because I am so used to making pieces which  are only seen by my classmates and professors. Knowing that this was being presented to a wider and different audience than I am used to changed the way I made decisions about the piece, though in retrospect I wish that we had thought a bit more about the physical location and constraints of the GUS space.

-raina

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: